Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Bionáboženstvo (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

Marian
Co keby si si najprv precital co si napisal lebo tolko protirečení som uz davno necital.
hendon
nemam taky nazor
jedlo ma jednoznacne vplyv na zdravie.
Marian Janos (Maros)
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > >>

potom si protirecis

a len si napisal blog, kde si sa potreboval vyhranit. Ecka nepodliehaju prisnej kontrole, vyrobcovia si mozu do nich davat co chcu a neskor casoms a pride nato, ze dane ecko sposobuje napr. rakovivnu. pre mna osobne je jednoznacny dokaz to, ze cim ma krajina nizsie dph tim ma menej rakoviny. Eskimaci a rozne izolovane kmene rakovinu vobec nepoznaju. Pre mna osobne je to jasny dokaz, ze strava ovplynuje velmi vela a rozne umele farbiva a prisady v tom hraju velmi velku rolu. Rovnako ako chemicke postreky, ktorych je v plodinach strasne vela- proti skodcom, proti plesni, proti hnitiu, aby rastli rychlejsie... uz v roku tusim 1936 (alebo tak nejak) prijal americky kongres vyhlasenie, ze to co sa zo zeme berie sa tam nevracia a preto je jedla sice vela, ale ma katastrofalne malo mineralov, vitaminov a ze to povedie k destrukcii zdravia obyvatelstva. Odvtedy sa to este zhorsilo. A dnes ludia jedia uplne patoky. Ci chces povedat, ze domaca klobaska z domaceho prasiatka je na rovnakej urovni ako ta priemyselna? Aspon sa zamysli, kym nieco povies. Bez E250 - Dusitan sodný, dnes ani masovy vyrobok nekupis.
Ludia maju pravo jest zdrave potraviny a ked to pravo chcu vyuzivat tak mi pride hlupe ich oznacit za biosektarov. Rovnako sa mozes pozerat cez prsty na rozne skupiny ludi, priaznivcov metalu, slovana, snowboardingu, inej poitickej strany...
 

mimo

1. Bio sa nerovna domace. Doma si urobis kvalitnejsie potraviny lebo na nich nesetris.
2. Ecka podliehaju prisnej kontrole, vyrobcovia si tam v źiadnom pripade nemozu dat co chcu. Tu je par informacii aj v slovencine od autority ktora sa tym zaobera. Najdes tam odpovede na niektore tvoje myty:
http://www.eufic.org/page/sk/1...
 

sa musim zasmiat

Ako hodnovernu vec udavas lobisticku stranku potravinarskych firiem. :D ecka vobec nepodliehaju prisnej kontrole ako si nahovaras. Keby tak bolo, tak by nedochadzalo po urcitom case k ich zakazovaniu. Ale vravim ak sa ti zda spravne, ze udene maso ma 70% masa, tak si to kludne jedz.
 

si mimo

posudzuje ich EFSA, co je agentura EU. O mytoch okolo eciek bude zvlast clanok, kedze je to zjavne citliva dogma bioviery.
 

si fakt komik

mozes do maneze miesto polivku. Odprisahaj, ze sa nikdy nepozeras na zlozenie potravin, ktore si kupujes. Zasadne kupujes tie najlacnejsie, pretoze ich kvalita je rovnaka ako tych najdrahsich. Ved predsa ide o chut a to ze tam daju nejake E, aby to chut a farbu vobec malo, nie je podstatne. dalej odprisahaj, ze neexistuje lobing famakofiriem, nejde im o zisk, ale len o zdravie obyvatelstva, dalej odprisahaj, ze neexistuje lobing potravinovych firiem a tiez im nejde o zisk, ale len zdravie a nasytenie obyvatelstva.
 

tvoja schopnost chapat pisany text je

znacne limitovana. Ja sa na obsah samozrejme pozeram, avsak nie na ecka. Naprk pri cokolade ma zaujima obsah kakaoveho masla, pri chlebe aka muka bola pouzita (preferujem celozrnnu, spaldovu a raznu) atd...
-
co maju s tymto farmaceuticke firmy. Lobing samozrejme existuje, ale vyuziva ho aj bio-odvetvie.
 

 

Súvislosť dph a rakoviny by bola naozaj veľkou zvláštnosťou. Asi si mal na mysli HDP. Len to zasa nezodpovedá skutočnosti: V bohatších štátoch by mali ľudia jesť kvalitnejšie potraviny a mali by menej rakoviny. Súvislosť s rakovinou vidím skôr v tom, že tam kde sa dosahuje vyšší priemerný vek obyvateľstva stúpa aj výskyt rakoviny. Inuiti (hanlivo nazívaní aj Eskimáci) stihnú zomrieť na niečo iné skôr ako sa u nich dokáže rakovina rozvinúť.
Americký kongres môže prijať aj vyhlásenie, že Pí = 3,0, ale na skutočnosti to vôbec nič nezmení.
Dobrá domáca klobáska je samozrejme lepšia ako tá z obchodu. Keby sa ale predávali na jednej kôpke domáce ale drahšie, na druhej priemyselne dochutené a doplnené za lepšiu cenu rozobrali by sa tie priemyselné a div sa svete väčšine by aj viac chutili.
 

 

Eskimáci vôbec nemusia mať menší výskyt rakoviny. pozri biomagnifikácia a pcb.
a pre autora článku: Je zaujímavý o dosť odlišný význam pojmu "zelená revolúcia" v 60 - tich rokoch.
Btw. je úplne jedno aký bol ten článok. diskusia zatiaľ zaujímavá a teším sa na ďalšie čítanie :))
 

aby som odlahcil, tak jeden starsi:

Aky je rozdiel medzi normalnym pestovatelom a bio-pestovatelom?
Biopestovatel postrekuje v noci.
 
Hodnoť

 

no ja ti neviem, ale radsej by som jedla potraviny bez ecok, ako kedysi nasi predkovia... preco musime s prepacenim, zrat potraviny s eckami?? napriklad take sterilizovane potraviny - NACO sa tam davaju ecka, ked staci sterilizacia (napr. dzemy)? kvoli lepsej chuti? tak nech spravia chutny dzem! nechapem tych, co vravia, ze ,,bez ecok to dnes nejde, nevyhnes sa im,,. parada! kedysi to slo, dnes nejde. mame sa uspokojit s prefabrikovanym pseudojedlom, ktore je napchate eckami preto, aby vydrzalo na pultoch, tyzdne, mesiace, roky... stastni nasi predkovia, ktori ecka nepoznali.. a syr chutil ako syr, chlieb nebol zbierkou chemickych latok, atd atd atd....
 

 

spravne Ecka to su jedy :)
 

 

by si sa divil, ked som bola prve 3 mesiace tehotna, moje telo ABSOLUTNE odmietalo akekolvek schemizovane ovocie, zeleninu, cokolvek. som sa tesila, ze jeeej ide leto, budem jest same ovocie, zeleninu, ale stacilo mi privonat k tym chemo-plodom a bolo po chuti. ak som nechcela, aby mi bolo zle, nesmela som to jest... s ovocim, zeleninou pestovanou doma som ten problem nemala...
 

ja sa tomu nedivim

a tvoja skusenost ma lahke vysvetlenie. Psychiku.
 

 

tehotné ženy zvyknú jesť to čo nikdy nejedli a naopak. Dokonca aj vône ... Moja tehotná známa sa priznala že zbožňovala pach dymu z výfukov.:-) Proste ju nutkalo postávať pri výfukov áut.:-)
Bol som s nákupom u nej na návšteve, prv som informoval ćo som nakúpil a po hodine múk z nej vyšlo že "či tie kyslé ryby môže zjesť".:-)
Takže s tými sterilizovanými potravinami to môže byť aj inak ...
 

 

mna napinalo uz len pri pomysleni na slovo mrkva a pohlad na lanove semienko sposobovalo traumu. zato uhlohydraty vo vsetkych formach frcali...
 

to vazne?

hlboko sa mylis.
Dam ti zjest paradajku z nasej zahrady a jednu z tesca.
Som presvedceny, ze polahky rozoznas, ktora je odkial.
 

na dialku sa nedaju robit diagnozy :)

ale jasne ze zo zahrady je lepsia. Lepsie sa postaras a odtrhnes az ked je zrela.
 

 

Ja kupujem v poslednom čase v Tescu slovenské paradajky - sú ako zo svokrinej záhrady. Je pravda, že za polkilovú vaničku som včera platil 1.89 €, čo v čase, keď kilo poľských stojí 45 centov, je trošku veľa. Ale stoja za to.
 

 

To nie je argument, si totiž - jednoducho - zhysterizovaná :)
A mimochodom, k tým "domácim" potravinám. Ak urobí kiks výrobca potravín (alebo distribútor), t.j. pri kontrole sa zistí akékoľvek porušenie hygienických noriem (úplne jedno, či ide o bakteriálnu kontamináciu, kontamináciu environmentálnymi polutantmi, prekročenie dôb vystavovania/spotreby, whatever) tak má z toho průser, t.j. platí. Ak urobí průser dedo vyrábajúci klobásy salmonelou zasratými paprčami, hnojaci hnojom s obsahom parazitov, alebo naivne si mysliaci, že "v jeho hline ťažké kovy nie sú" v lokalite, kde sa ťažia sulfidické rudy už od stredoveku, tak pri nulovej kontrole takýchto produktov a ich zbožšťovanie bežnou sériovou populáciou z toho môže mať dosť ľahko průser, tentoraz doslovný průser, naivný konzument.
 

to je o nasich narokoch na potraviny

sterilizacia, ked tym myslis vysoke zahriatie, je dost slabo ucinna metoda konzervovania. Aditiva sa pridavaju kvoli nespocetnej rade charakteristik, forma, vona, chut, farba. Mnohe potraviny by bez nich ani nedrzali pokope.
 

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > >>

Najčítanejšie


  1. Martin Ondráš: Prvý minister novej vlády o ktorého sa zaujíma generálna prokuratúra 17 255
  2. Martin Greguš: Poslanec Blaha vs ETIKA. Viete aké predmety Ľ. Blaha učil na Akadémii policajného zboru? 10 897
  3. Michal Porubän: Senzácia : O poslanca Ľuboša Blahu prejavil záujem Oxford,Harvard a aj Princeton ! 8 928
  4. Simona Kyselicová: Ako som začala predávat' medovníky v zahraničí || Život v Nórsku 5 540
  5. Peter Gregor: Čierno biela sloboda - Zanzibar. 4 508
  6. Miroslav Ferkl: Pumpa nie je žiadna žumpa! 3 018
  7. Matúš Suby: Praktiky košickej chobotnice časť druhá- Keď je udavačstvo eufenizmom 2 359
  8. Miroslav Lukáč: Fico riadil SMER ako hadiu farmu. Iba nerozoznal hada od hadice. Jedovatých od škrtičov. 2 330
  9. Tomáš Vodvářka: Židovský humor XXXII 2 293
  10. Martin Ondráš: Africký mor všade kde sa pozrieš a zodpovedný mlčí 2 285

Rebríčky článkov


  1. Martin Krištoff: Problémy dodávok vakcín korigujú akcie farmafiriem
  2. Olívia Lacenová: Kuriérske spoločnosti sa zviezli na silnejúcich online nákupoch
  3. Stanislav Jurčišin: Kapitalistický úžernícky režim v plnom rozkvete. Quo vadis?
  4. Michal Ičo: Tibor Ičo- Stromy
  5. Stanislav Martinčko: Čo všetko hodinku meral Pellegrinimu krajčírsky majster???
  6. Jozo Peric: Chorváti chcú aj napriek pandémii euro. Chorvátsko ho prijme v roku 2023
  7. Vladimír Bohm: Zrušenie Trampových profilov urýchľuje koniec sociálnych sietí
  8. Dušan Seberíni: Nehádžte perly pod svine. Príhovor ministrovi zdravotníctva
  9. Erik Koncz: Kam ísť, keď sa bude dať 01: Pustý kostol
  10. Peter Biščo: Zlé jazyky hovoria, že ...


Už ste čítali?